Nada navijača Tottenhama leži u Lovrenovom prokletstvu

Izgubio četiri vezana finala

Nada navijača Tottenhama leži u Lovrenovom prokletstvu

Hrvatski defanzivac Dejan Lovren ponovo je u centru pažnje ostrvskih medija pred još jedno finale njegovog Liverpoola. 

Kao što je to svima već dobro poznato, Lovren ima crni niz kada su u pitanju finala u posljednje tri godine. U karijeri je osvojio ukupno sedam trofeja, ali otkad je prešao na Otok, nikako da osvoji osmi. Šansu za to imat će početkom narednog mjeseca kada njegov Liverpool igra finale Lige prvaka protiv Tottenhama.

U Southamptonu nije imao velikih šansi za trofej, ali je zato od dolaska u Liverpool igrao tri finala. Ipak, sva tri je izgubio. Prvo finale koje je odigrao bilo je ono protiv Manchester Cityja u Liga kupu 2016. godine. Tada je izgubio na penale, a samo nekoliko mjeseci kasnije doživio je novi poraz i to u finalu Evropa lige protiv Seville. Da stvar bude još gora, došao je i poraz u finalu Lige prvaka prošle godine od Real Madrida.

Lovrenovim mukama tu nije bio kraj obzirom da je i sa reprezentacijom Hrvatske izgubio finale i to Svjetskog prvenstva prošlog ljeta. Bolja od Hrvatske bila je Francuska, a rezultat je bio 4:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači Liverpoola se sada svakako zbog njega pribojavaju finala protiv Tottenhama, ali mala olakšavajuća okolnost im može biti činjenica da Lovren vjerovatno neće početi meč obzirom da Klopp u posljedje vrijeme šansu puno više daje Joelu Matipu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
koja glupost pa i Klop je izgubio sva finala, možda trebaju promjeniti trener haha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti