Nada u opstanak još uvijek živi: Norwich pobijedio Leicester!
Foto - EPA

Velika tri boda za Kanarince

Nada u opstanak još uvijek živi: Norwich pobijedio Leicester!

M. Šljivak

Norwich je u prvom susretu 28. kola engleske Premier lige pobijedio favorizovani Leicester rezultatom 1:0.

U zaista dobroj fudbalskoj predstavi pobjednika je na kraju odlučio sjajan pogodak Jamala Lewisa i Norwich je stigao do velika tri boda u borbi za opstanak.

Leicester je bio konkretniji tim u prvom poluvremenu. Praet je pogodio stativu, Krul je dobro skinuo udarac Pereza, a Iheanacaho je zapucao dobru prilku preko gola i na odmor se otišlo bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena Iheanacho je pogodio mrežu domaćeg tima. Ipak, igrao je rukom i VAR je poništio gol.

Nakon novih nekoliko pokušaja Leicestera domaći se malo bude i u 66. minuti preko Dude prijete Schmeichelu, ali bez promjene rezultata.

Međutim, četiri minute kasnije Norwich je poveo. Fantastičan gol postigao je Jamal Lewis za prednost od 1:0.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Kanarinci su stigli do velika tri boda u borbi za opstanak, dok je Leicester sve dalje od druge pozicije koju drži Manchester City.

Gol sa ove utakmice pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 28. kolo:

Norwich - Leicester 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi