"Nadamo se da će nam prethodni period biti lekcija"

Oglasili se Robijaši

"Nadamo se da će nam prethodni period biti lekcija"

U Čeliku će uskoro održati vanrednu Skupštinu i nadaju se da za njihov klub dolaze bolji dani.

Navijači Čelika, okupljeni u UG Robijaši Zenica 1988, podržali su incijativu, a također ponovo istakli da žele reviziju.

Oglasili su se saopštenjem:

Otkako pamtimo za sebe, pamtimo i činjenicu da živimo u Gradu s najvećim fudbalskim potencijalom. Isto tako pamtimo i činjenicu da ličimo na "kravu što da 100 litara mlijeka i nabije nogom". Nažalost, s time se i možemo jedino i porediti.

Da ne budemo samo pesimisti, već da budemo i konstruktivni, pišemo ovaj post kako bismo obavijestili javnost kakvi su ciljevi grupe i šta mi to želimo.

Za početak, da bismo nastavili djelovati kao klub i opstati uopšte, moramo sazvati Skupštinu, sačinjenu od članova koji će biti okosnica za dalji rad.

Članarina od 20 KM za zaposlene, a 10 KM za nezaposlene je uvedena samo iz razloga zato što je vanredno stanje i što nam treba hitna skupština, kako bismo opet mi navijači, simpatizeri i ljubitelji ovog kluba donijeli prave odluke.

Iskreno se nadamo da će nam prethodni period napokon biti lekcija kako se trebamo ponašati, šta trebamo uraditi i kakvu svijest napokon izgraditi.

U međuvremenu želimo reviziju da se pokrene, koja neće biti štura, koja neće biti predmet zamazivanja očiju, nego "tjeranje na čistac". Želimo da svaki građanin bude obaviješten o svemu što se dešavalo u klubu, pa kakva god da istina bude. Želimo garanciju o tačnosti podataka, da revizorska kuća provjeri validnost dokumenata koji se nađu u Klubu, jer znamo da nam je Klub obijen dva puta u zadnjih 10-ak mjeseci. Ne želimo rezultate na osnovu nestalih ili falsifikovanih papira, već potvrđene papire iz odgovornih institucija, da li to bio Savez, Poreska Uprava ili neka druga institucija.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Svi koji se učlanite, učlanjujete se da bi bili dio Skupštine i očekujemo da se pojavite na istoj, gdje će biti diskusija o Klubu i eventualnim daljim rješenjima.

Na nama je svima da izađemo iz ovog jači i po ko zna koji put spasimo našeg Starca od gašenja i da ugledamo svjetlo transparentnog i ispravnog poslovanja Kluba, onakvog kakvog ga i zaslužujemo", stoji u saopštenju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi