Danas novi sastanak: Premijerligaši se moraju izjasniti

Da li će se prvenstvo nastaviti?

Danas novi sastanak: Premijerligaši se moraju izjasniti

Samir Mlaćo

Novi 'dan D' danas je za Premijer ligu BiH u nogometu.

Na jučer održanoj 49. sjednici Izvršnog odbora NS BiH odlučeno je da će predstavnici krovne kuće bh. nogometa danas održati video konferenciju sa predstavnicima bh. premijerligaša.

Konferencija je zakazana za 14 sati, a očekuje se da će biti veoma zanimljivo. Klubovi će iznijeti svoje prijedloge za eventualni nastavak sezone, a ono što raduje jeste da su u velikom broju iskazali želju za nastavkom prvenstva. 

Saznajemo da će se klubovi danas i zvanično morati izjasniti o tome ko želi nastavak, a ko ne.

Već ranije su klubovi u anketi SportSport.ba najavili da žele da se prvenstvo nastavi, no jasno je da se moraju ispoštovati i preporuke Kriznih štabova, te sva ostala pravila kako bi se počelo sa treninzima, a kasnije i odigravanjem utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NS BiH do 25. maja UEFA-i mora dostaviti plan o tome da li će se prvenstvo nastaviti ili prekinuti, a do 02.08. prijaviti predstavnike za evropska takmičenja. Prvenstvo do tada mora biti kompletirano kao i Kup BiH, što govori da ipak ima dovoljno vremena, ukoliko bi aktivnosti ubrzo i krenule.

"Najvjerovatnije krajem naredne nedjelje da će biti odluka da li se nastavlja, odnosno da li će početi treninzi. Mi smo, kao Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva, gospodin Marčinko i ja sa predstavnicima Fudbalskog saveza razgovarali o mogućim načinima treninga i mjerama koje će biti poduzimane. Savez je spreman da postupi kao većin saveza i klubova u Evropi, pa i u regionu, koji kreću sa radom na sličan način, sličnom dinamikom. Uvodni dio nakon dozvole treninga bi prema programu koji se razmatra trebao trajati oko mjesec dana, a nakon toga bi mogla krenuti i liga", rekao je danas u razgovoru za SportSport.ba član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
@AGAZIJAGA Vidim sve češće prizivaš dječake, je li to lovački sindrom?
Poyy GAYija.
1 0
KallDrogo
Nastaviti obavezno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi