NK Čelik će u slučaju nastavka Premijer lige s klupe predvoditi dvojica trenera
Skočibušić i Hukić će s klupe predvoditi Zeničane ako se nastavi Premijer liga BiH

Skočibušić i Hukić će voditi Zeničane

NK Čelik će u slučaju nastavka Premijer lige s klupe predvoditi dvojica trenera

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Još vlada velika neizvjesnost kada je u pitanju Premijer liga BiH u nogometu. Hoće li se ponovo lopta zakotrljati ili ne, taj odgovor više ne znaju ni predstavnici klubova, ali ni N/FSBiH.

Kao što smo pisali ranije, ako bi se u narednom periodu dozvolilo ekipama da počnu s treninzima NK Čelik bi na klupi imao drugog trenera, odnosno nasljednika Umita Ozata. Prvobitno je to trebao da bude Nizah Hukić, koji je već jednom sjedio na klupi kao trener u sezoni 2013/14. Ipak ni tada, ali ni do današnjeg dana Hukić nije dobio Profi licencu, koja je uslov da se bude šef struke na utakmicama Premijer lige. Hukiću je ostao još diplomski rad, koji se odužio već nekoliko godina, što je svakako iznenađenje i za čuđenje za trenera koji želi da se ozbiljno bavi ovim poslom.

Pošto Hukić nema Profi licencu, onda bi se na utakmicama kao glavni trener trebao voditi Pavle Skočibušić, trenutni trener kadeta NK Čelik, ali i trener koji je već i ranije imao iskustava, kada je u pitanju sjedenje na klupi zbog toga što raniji treneri nisu imali potrebnu dokumentaciju. Pavle Skočibušić je uz Husniju Arapovića i Elvedina Beganovića, te Nermina Šabića trenutno u Zenici od trenera koji posjeduju Profi licencu.

Kada je u pitanju stručni štab pored Hukića i Skočibušića tu bi trebali biti još Bujak, Brkić i Hrustanović, treneri iz omladinskog pogona. Zanimljivo da NK Čelik pod ugovorom još ima Almira Seferovića jednog od najboljih trenera za kondicionu pripremu u BiH, te Ibru Hodžića, koji je radio sjajan posao kada su u pitanju golmani kluba s Bilinog polja, ali očito trenutno u klubu ne misle zadržavati igrače i trenera sa strane zbog daljih troškova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Pravi drugoligaski strucni stab,sve sami neobrazovani seljaci.Dok u klub ne dodju obrazovani,strucni ljudi klub ce propadati i za sobom unistavati sav ostali sport u Zenici.Da se samo par godina pare uloze u kosarku npr koje se ulazu u ovaj klub imali bi ABA ligasa.
5 1
ALLSTAR
Što bi jednostavno kad može komplikovano TO JE MOTIV ČELIKA
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti