Nadarević seli u Tursku: Dobija posao u bivšem klubu
Foto: EPA

Bivši bh. reprezentativac

Nadarević seli u Tursku: Dobija posao u bivšem klubu

I po završetku profesionalne igračke karijere Safet Nadarević je ostao u fudbalskim vodama. 

Defanzivac reprezentacije BiH iz ere Miroslava Blaževića radio je najprije kao pomoćni trener u Jedinstvu, ali saradnja sa bihaćkim klubom nije dugo trajala. Nadarević je spakovao kofere, vratio se u Zagreb, a sada bi mogao i trajno preseliti u Tursku u kojoj je u prošlosti igrao četiri godine. 

Obzirom da je u igračkoj karijeri ostavio veliki trag igrajući za Eskisehirspor, Nadarević je od ovog donedavnog prvoligaša dobio ponudu da radi sa mlađim kategorijama ili kao skaut. 

"Trebao bih na duži period otići i raditi u Tursku kao šef omladinske škole ili kao skaut kluba. Vidjet ćemo. U Turskoj sam imao priliku živjeti nekoliko godina i sviđa mi se, a i to bi djeci, koja su također u fudbalu, bilo dobro za razvoj karijere. Oni su sada u NK Zagreb", kazao je Nadarević za SportSport.ba.

Nadarević je u Eskisehirsporu igrao od 2008. do 2012. godine. Dobrim igrama za turski klub je redovno dobijao i pozive u državni tim za koji je nastupio u ukupno 31 utakmici. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi