Nadoknada opet kobna za Romu, sjajni Višća doveo Basaksehir na prvo mjesto

Europa liga, 4. kolo

Nadoknada opet kobna za Romu, sjajni Višća doveo Basaksehir na prvo mjesto

A. Čaušević

Kompletirano je 4. kolo Evropa lige u grupama H i J. Nastupe za svoje timove su upisali bh. reprezentativci Edin Džeko, Edin Višća i Eldar Ćivić.

Jedan od derbija večeri igran je na Borussia-Parku gdje je domaća Borussija Moenchegladbach pobijedila Romu. Bilo je 2:1, a Vučica je primila gol u nadoknadi baš kao u Italiji.

Susret je obilježio defanzivac gostiju Fazio koji je postigao oba gola. U 35. minuti je zatresao vlastitu mrežu, a u 64. minuti se iskupio za kiks. Za veliku radost domaćih navijača u petoj minuti sudijske nadoknade pogodio je Thuran. Džeko je na terenu proveo cijeli meč.

U drugom susretu Basaksehir je pobijedio s 0:3 Wolfsberger. Gosti iz Turske su oba gola postigli u posljednjih 20-ak minuta. Prvo je Višća zabio iz penala, da bi Crivelliju asistirao za 0:2. Crivelli je zabio i treći gol za goste.

Naon četiri kola u grupi J vodeći je Basaksehir sa 7 bodova, Borussija je zbog boljeg međusobnog duela od Rome skočila na drugo mjesto. Oba tima imaju po pet bodova. Wolfsberger je ostao na četiri boda. 

Najubjedljiviji trijumf večeri ostavario je Espanyol koji je u grupi H sa 6:0 pobijedio Ludogorets. U prvom poluvremenu pogađali su Melendo, Marmol i Vargas, a u nastavku Campuzano, Pedrosa i Ferreyra. Bugari su u prvom poluvremenu dobili i dva crvena kartona nakon isključenja Forstera i Goralskog.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Drugi susret igran je u Budimpešti gdje je Ferencvaroš dočekao CSKA i odigrano 0:0. Ćivić je bio starter u ovom meču, svom timu je mogao donijeti i pobjedu, ali je u 79. minuti pogodio stativu.

Espanyol na prvom mjestu u grupi ima 10 bodova, Ludogorets drži drugo mjesto sa šest, Ferencvaros sada ima pet, a CSKA jedan bod.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager95
Svabo = Disciplina Tokom cijele utakmice ljudi su trcali,borili se,trazili put do gola. Roma se vukla cijelo vrijeme,na aparatima.
4 3
Rajvosa2019
Svabo igra 90+ minuta jarane , prva tekma nepostojeci penal 90+ izjednacenje / 2 tekma pobjednicki go u 94 minuti - svaba je to
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi