Nadvili se crni oblaci, sunca ni na vidiku: Ne tako davno lomili su zube velikanima, sada propadaju

Werder Bremen ispada u Cvajtu

Nadvili se crni oblaci, sunca ni na vidiku: Ne tako davno lomili su zube velikanima, sada propadaju

Admin Čaušević

Gledajući iz trenutne perspektive navijači pojedinih klubova bi voljeli da je sezona prekinuta uslijed pandemije koronavirusa te da nije nastavljena jer im nastavak nije donio ništa dobrog. Među takvim klubovima je i Werder Bremen.

Slavni klub s Weser stadiona je u prošlosti lomio zube brojnim velikanima, a sada mu prijeti ispadanje u niži rang. Werder Bremen je nikad bliže Cvajti nakon što je proveo u Bundesligi punih 39. godine.

Werder je 1992. godine osvojio evropski Kup Kupova, posljednji put prvak Njemačke je bio 2004. godine, u novijoj eri osvojna su dva DFB Pokala 2004. i 2009. godine, a izgubljeno je i finale Europa lige 2009. godine.

Fudbalski romantičari se odlično sjećaju Ailtona, Franka Baumanna, Fabiana Ernsta, Johana Micouda, Pera Mersecackera, Tima Borowskog, Claudija Pizarra i drugih bronih zvučnih imena koji su nosili zeleni dres.

Werder je danas gostovao Mainzu i doveo se u nezavidan položaj. Nakon poraza 3:1 ostali su na 17. mjestu i pobjeda u posljednjem kolu ne garantuje opstanak u eliti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Fortuna Dusseldorf pred ključnih 90 minuta drži 16. poziciju i ima dva boda više od Werdera, a klubu iz Bremena će biti potrebna pobjeda, ali i poraz Fortune jer je tim iz Dusseldorfa bolji u međusobnom duelu.

U posljednjem kolu Fortuna će gostovati Union Berlinu, dok će Werder biti domaćin Koelnu. U Cvajtu je već ranije ispao Paderborn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi