"Nafurani" Škoti: FK Sarajevo? Nikad prije nisam čuo za njih

Navijači Celtica o Džeki, Sarajevu, djevojkama u BiH...

"Nafurani" Škoti: FK Sarajevo? Nikad prije nisam čuo za njih

E. Čaušević

Grupa Celticovih navijača u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak uživa u centru Sarajeva.

Uglavnom se okupljaju u kultnom Celtic pubu, nasmijani su, raspoloženi i uživaju u konzumiranju alkoholnih pića, što naravno nije ništa neobično kada su u pitanju Otočani.

S nekim od navijača Celtica smo razgovarali, pa nas je zanimalo koliko znaju o FK Sarajevo, ovom gradu, Bosni i Hercegovini...

"Putujem širom svijeta zbog Celtica. U Sarajevu je prelijepo. Toplo je, sve je jefino i svi su prijateljski nastrojeni. FK Sarajevo? Nikada nisam čuo za njih prije, ovo je prvi put. Od bosanskih igrača Edin Džeko je jedini za kojeg znam i kojeg se mogu trenutno sjetiti. Bosanske djevojke? Uh, one su odlične. Visoke, crnokose i prelijepe".

Očekivanja od utakmice?

"Što se utakmice tiče očekujem težak meč. Pobjedu dva ili možda tri razlike to bi za nas bilo super. Najbolje gostovanje? Hm, to je Jerevan u Armeniji, a Sarajevo je odmah iza", rekao nam je jedan od navijača Celtica.

"Sarajevo? Pa došao sam tek prije sat vremena. Veoma je lijepo i toplo. Atmosfera je super. Žene su odlične i baš nam se sviđaju", počeli su pričati navijači Celtica.

Jedan od njih je kao iz topa rekao da nikada nije čuo za FK Sarajevo, ali na veliko iznenađenje njegov prijatelj ga je zaustavio i počeo pričati da je upoznat s bordo timom: "Gledao sam ih prošle godine u Armeniji protiv Banantsa".

Ova grupa nas je iznenadila na pitanje da li su čuli za nekog bh. igrača jer je jedan od njih rekao da nije. Ostali su pokušali da mu kažu da je Edin Džeko iz BiH, a onda je on htio da se "izvuče" pričom kako nam je naglasak za njih neobičan.

"Edin Džeko? Oh, oh da Edin Džeko. Malo je naglasak drugačiji. On je veoma dobar igrač. Znam ga još iz Wolfsburga, a sada je u Romi. Što se utakmice sutrašnje tiče nadamo se samo pobjedi", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igračima Sarajeva ništa drugo ne preostaje nego da "nafurane" Celticove navijače koji nisu čuli za Sarajevo sutra spuste na zemlju. Naravno, mogu to uraditi na terenu Koševa od 19:45 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
sta su nafurani? ljudi govore kako jeste, realno i iskreno....
2 26
hdhdui
Nisu nafurani nego realni
2 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi