Prvi navijači Celtica stigli u Sarajevo: Puno dobrog raspoloženja i hladnog piva

Očekuje se večeras dolazak ostalih navijača

Prvi navijači Celtica stigli u Sarajevo: Puno dobrog raspoloženja i hladnog piva

E. Škorić, foto: S. Bošković

Prvi navijači Celtica stigli su danas u Sarajevo.

Celtic sutra igra protiv Sarajeva na Koševu meč prvog pretkola Lige prvaka, a navijači slavnog škotskog kluba dan ranije doputovali su u glavni grad BiH.

Sreli smo u centru Sarajeva nekoliko navijača Celtica, koji uživaju u lijepom vremenu, šetnji i pivu. Jasno, njihova 'baza' postao je kultni Celtic pub, no mogu se sresti i u drugim lokalima.

Dobro su raspoloženi, pozitivni, a rekli su nam da njihovi navijači uglavnom dolaze večeras, kada će stići i igrači Celtica.

Poznati su kao pravi veseljaci, vole popiti, tu i tamo naprave i poneki incident, ali vjeruju da se to neće desiti u glavnom gradu u BiH, gdje im je, kako rekoše, prelijepo i jedva čekaju sutrašnji meč.

Celticova ekspedicija krenula ka Sarajevu

Fudbaleri Celtica danas će stići u glavni grad naše države gdje će odigrati prvi meč 1. pretkola Lige prvaka protiv šampiona BiH, FK Sarajevo.

Ekspedicija Celtica je danas krenula na put. Tačnije, igrači, stručni štab i pomoćno osoblje Celtica stigli su na aerodrom u Glasgowu odakle će direktno letjeti za Sarajevo.

Celtic je na zvaničnom Twitter nalogu obavijestio navijače da je ekipa na aerodromu i poslao kratku poruku sutrašnjem domaćinu: "Vidimo se uskoro, FK Sarajevo".

Inače, ekipa Celtica će po dolasku u Sarajevo biti smještena u hotelu Bristol, a zvanična press konferencija škotskog kluba je zakazana za večeras u 20:00 sati.

Zanimljivo, Celtic u Sarajevu neće odraditi nijedan trening, dok će bordo momci danas trenirati zadnji put pred veliki duel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Duel Sarajeva i Celtica na rasporedu je sutra sa početkom u 19:45 sati.

Top Komentari

Kupi_Lee
Stavili im škotske zastave iznad glave a ljudi furaju irske zastave. Navijači Glasgow Rangersa furaju škotske i britanske zastave. Kakav gaf vlasnika kafane.
2 4
Nany
Prva i druga rečenica nikako nisu kontradiktorne: Došli su danas. Došli su juče.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi