Nagelsmann izabrao najboljeg!
FOTO: EPA

Nema dileme

Nagelsmann izabrao najboljeg!

Haris Zilić

Trener Bayerna Julian Nagelsmann nije štedio riječi hvale na račun Roberta Lewandowskog nakon meča protiv Benfice.

Poljak je zabio hat-trick i nastavio nevjerovatnu gogletersku seriju, a ako je vjerovati ranijim pisanjim vodećih svjetskih medija glavni je kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

Nagelsmann se dotako pomenute teme, ali i poređenja sa Messijem i Ronaldom.

"Nema potrebe porediti Messija i Ronalda, Lewandowski je trenutno najbolji napadač na svijetu i to će biti još nekoliko sezona, jer ima sjajnu građu, izuzento ponašanje i odnos jednog sprotiste", rekao je Nagelsmann zatim nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kažem za Messija i Ronalda jer su različiti igrači od Roberta. Kada gledate a TV to sve izgleda sjajno, ali ponavljam to su tri različita igrača. Velika prednost Lewadowskog je i njegov karakter. On je najbolji igrač svijeta trenutno."

Fudbalska javnost sa nestrpljenjem očekuje 29. novembar kada će se i konačno znati dobitnik Zlatne lopte za ovu kalendarsku godinu.

Top Komentari

Sars33
Ove sezone i dominira Ronaldo kao i Benzema, ovaj Lewandowski igra u dosta nizoj ligi, dosta mu je lakse. Njemu najveci rival Borussija Dortmund. Ako se sta Bayern dokaze u ligi prvaka eh onda stvarno aferim...
0 11
user1613662710
Mo Salah pa deset mjesta prazno
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi