Njemačka tone ka dnu: Kukavički potez Juliana Nagelsmanna dovoljno govori i to dok gube od komšija!

Još je prijateljska utakmica

Njemačka tone ka dnu: Kukavički potez Juliana Nagelsmanna dovoljno govori i to dok gube od komšija!

E. Oštraković

Reprezentacija Njemačke poražena je u prijateljskoj utakmici protiv Austrije. Konačan rezultat bio je 2:0 za Austrijance.

Naravno, Njemačka je bila favorti iako se radi o prijateljskoj utakmici, ali odigrali su lošu utakmicu i zasluženo su pretrpili poraz.

Prva prilika na utakmici viđena je u 17. minuti kada je Gregoritsch šutirao po sredini gola, ali gostujući golman to brani.

Austrija do vodstva dolazi u 29. minuti. Baumgartner je dodao do Sabitzera koji sjajno šutira i postiže gol.

Na početku drugog poluvremena direktan crveni karton dobio je Leroy Sane nakon glupog poteza koji je napravio.

Oglasi

A, onda u 51. minuti vjerovatno i potez koji pokazuje koliko tone reprezentacija Njemačke. Za sve je "kriv" selektor ove zemlje Nagelsmann.

On je u jednom trenutku zovnuo Trappa koji se spremao da izvede gol-aut. Pokazao mu je da odglumi povredu i da se uhvati za nogu.

Kamere su snimale i Trappa koji je u nevjerici gledao u Nagelsmanna, te se iznenada samo bacio na pod.

Sve je izgledalo jako smiješno, ali je ujedno i tužno jer to nismo navikli od Njemačke. Situaciju možete pogledati OVDJE.

Novu dobru priliku kasnije je Austrija imala u 64. minuti preko Gregoritscha koji je dobro šutirao, ali nije uspio postići gol.

Konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Baumgartner golom u 73. minuti utakmice i tako je nanio Njemačkoj neočekivan poraz.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Daj te nam njemacku da se igramo.
1 0
user1675926959
Ima neko i u našem rangu a to je Njemačka.Svi je tamburaju kao i nas
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi