Svi su mislili da je u pitanju neka šala kad su vidjeli sastav Njemačke

Nagelsmannov eksperiment

Svi su mislili da je u pitanju neka šala kad su vidjeli sastav Njemačke

E. Škorić

U 20:45 sati igra se prijateljska utakmica između Njemačke i Turske na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a prije samog meča veliku pažnju privukao je sastav domaće selekcije.

Bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann uigrava tim za Evropsko prvenstvo koje se igra narednog ljeta upravo u Njemačkoj, ali nikom nije jasna odluka Nagelsmanna da na poziciju lijevog beka stavi Kaija Havertza, koji je u Arsenalu napadač ili ofanzivni vezni igrač.

“Da, dobro ste vidjeli. Kai neće uvijek biti u ovoj poziciji. Imam sjajnu ideju, on je izuzetno dobar fudbaler. Ovo je veoma dobra opcija. Neće uvijek igrati kao klasični lijevi bek", rekao je Nagelsmann.

Uz Havertza, u zadnjoj liniji nalaze se Antonio Rudiger, Jonathan Tah i Benjamin Henrichs. U veznom redu su Kimmich i Gundogan, ispred Wirtz, Sane i Brandt, a najistureniji je napadač Borussije Dortmund Fullkrug.

Turska: Bayindir - Celik, Kabak, Bardakci, Kadioglu - Yüksek, Akbaba, Ayhan, Yazici, Irfan Can - Yildiz

Oglasi

Prve dvije utakmice pod Nagelsmannovim vodstvom bile su zadovoljavajuće. Pobjeda protiv SAD-a (3:1) i remi protiv Meksika (2:2) pokazali su za šta je njemački tim sposoban, posebno ofanzivno.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu očekuje se oko 70.000 gledalaca. Nema slobodnih mjesta, a turski navijači također stvaraju fantastičnu atmosferu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dosadašnjem 21 susretu između Njemačke i Turske, Turci su ostvarili samo jednu takmičarsku pobjedu. Bile su još dvije pobjede u probnim utakmicama, ali posljednja je bila prije 18 godina. Najistaknutiji duel ove dvije nacije bio je u polufinalu Evropskog prvenstva 2008. godine, kada je Njemačka sa 3:2 savladala turskog rivala.

Njemačkoj ova utakmica ne znači previše, još jedna u nizu u kojoj će novi selektor imati priliku da uigra tim za Euro, a rasterećena je i Turska koja je bezbrižna jer je osigurala odlazak na EP, a kvalifikacije će završiti duelom s Velsom za tri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti