Umišljena zvijezda odbila U21 repku zbog izostanka poziva u A selekciju, za kaznu neće ići na Euro!

Umišljena zvijezda odbila U21 repku zbog izostanka poziva u A selekciju, za kaznu neće ići na Euro!

Admin Čaušević

Mladi fudbaler koji je među najbržim na svijetu je na pravom putu da sebi upropasti reprezentativnu karijeru iako će tek u januaru napuniti 22. rođendan. Zbog posljednjeg ispada Savez je navodno već donio radikalnu odluku.

Nova era za reprezentaciju Njemačke sa Julianom Nagelsmannom na čelu već je počela Kao domaćin Elf se već plasirao za Euro 2024. i reprezentativnu pauzu koristi za odigravanje prijateljskih mečeva.

Nagelsmann imenovao je prije nekoliko sedmica objavio popis igrača za novembarsku pauzu, a u sastavu nema Karima Adeyemija što je napadaču Borussije Dortmund nije bilo drago.

Prema navodima Bilda ofanzivac nije pozvan u A reprezentaciju, ali je dobio poziv za U21 selekciju Njemačke poslije čega je uslijedila iznenađujuća odluka.

Naime, bivši član Salzburga odlučio je da se neće pojaviti u U21 kampu Elfa te je donio odluku da se vrati u Borussiju i nastavi trenirati sa klubo,

Oglasi

To se uopšte nije svidjelo FS Njemačke (DFB) koji razmišljaju da ga ozbiljno kazne tako što ga neće pozvati na Evropsko prvenstvo.

Antonio di Salvo, trener U21 njemačke selekcije dao je svoj komentar vezan za cijeli slučaj. Njegov odgovor je bio diplomatski.

"Razgovarao sam s Karimom i s klubom. U ovom trenutku on želi ostati u Borussiji kako bi ostvario ciljeve koje je sebi postavio", kazao je Di Salvo.

Adeyemi je jedan od najbržih igrača na svijetu, prošle sezone je na susretu Borussije i Freiburga ostvario maksimalnu brzinu od 36.35 km/h te je postao rekorde prvenstva Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ovoj sezoni skupio je 13 nastupa u svim takmičenjima te je upisao svega dvije asistencije pa se našao na udaru kritika javnosti zbog slabih partija.

Prije nekoliko sedmica za slaba izdanja na terenu njemački tabloidi su okrivili njegovu vezu sa Albankom Loredanom Zef koja je inače sedam godina starija od Adeyemija.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Boja kože kaže sve...
1 0
Drakula
Odma nek mijenja repku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi