Nagy stavio tačku na reprezentativnu karijeru
Foto: EPA

Oprostio se od Mađarske

Nagy stavio tačku na reprezentativnu karijeru

Jedan od najboljih desnih bekova svijeta Laszlo Nagy više neće nastupati za rukometnu reprezentaciju Mađarske. 

Nagy je u 36. godini života riješio da kaže 'zbogom' igranju za nacionalni tim, te će tako propustiti Evropsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Hrvatskoj, a svoju odluku je saopštio na konferenciji za medije.

"Ostat će mnogo lijepih uspomena, iskustava, prijateljstava i ljubavi prema timu. Uzvišen je osjećaj igrati za reprezentaciju", kazao je Nagy. 

Za seniorsku reprezentaciju Nagy je po prvi put zaigrao 1999. godine. Sa Mađarskom je učestvovao na šest Svjetskih prvenstava i četiri Evropska, a iza njega je ostalo 200 odigranih utakmica i više od 700 postignutih golova.

Tužan zbog povlačenja Nagyja je i mađarski selektor Ljubomir Vranješ, koji je, između ostalog, izjavio da neće biti lako igrati bez legendarnog igrača Veszprema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije