Vuković otkazao, a Barbarez ekspresno reagovao: Madžid Šošić dobio poziv u bh. reprezentaciju

Iza sebe ima dobru sezonu u Radomlju

Vuković otkazao, a Barbarez ekspresno reagovao: Madžid Šošić dobio poziv u bh. reprezentaciju · Zvanično

Endin Čaušević

David Vuković jutros je objavio da se neće odazvati Sergeju Barbarezu za mečeve reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Engleske i Italije, a čini se da je već poznato kome će bh. selektor poslati naknadni poziv.

Barbarez je nedavno objavio svoj prvi spisak otkako je izabran za selektora naše reprezentacije, te će početkom idućeg mjeseca debitovati na klupi BiH u meču protiv Engleske.

Utakmica protiv Engleske igra se 3. juna na St. James Parku u Newcastleu, dok je 9. juna na rasporedu gostovanje selekciji Italije u Empoliju.

Barbarezu je jutros dolazak na okupljanje otkazao 20-godišnji David Vuković koji nastupa za banjalučki Borac, te se putem zvanične stranice tog kluba oglasio i objasnio zašto ne dolazi na okupljanje.

Međutim, u našem taboru su ekspresno reagovali i odlučili da upute naknadni poziv još jednom mladom igraču.

U pitanju je Madžid Šošić koji igra u Sloveniji u dresu NK Radomlje i iza sebe ima dosta dobru sezonu.

Oglasi

Ovaj 21-godišnji ofanzivac je protekle sezone za Radomlje na 34 meča dao deset golova i upisao je tri asistencije, te jasno da njegove igre u Sloveniji nisu prošle nezapaženo kod Barbareza i njegovih saradnika.

Inače, Šošić je rođen u Bugojnu, a prošao je omladinske selekcije sarajevskog Željezničara. No, za prvi tim Plavih nije debitovao jer je prešao u Hajduk.

U Hajduku su odlučili da je za njegov razvojni put bitno da igra u kontinuitetu pa su uslijedile posudbe. Između ostalog i u Zrinjski.

Prije dvije godine Hajduk je odlučio da ga pošalje na posudbu u Radomlje što je bio dobar potez za mladog bh. fudbalera. Inače, posudba mu ističe na kraju sezone, a s Hajdukom ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Šošić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, a sve su šanse da će uskoro debitovati i za seniorski tim.

Top Komentari

Skauting
Zanimljivo ja da ovoga dečka "veliki strateg" Igor Janković nije uveo u igru na zadnjoj utakmici..(iz samo njemu poznatih razloga)U21..sramota da je on i dalje izbornik mlade repke..!?
2 0
user1583752673
Bugojanac moj,sretno!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi