Naivni trener krivo protumačio pitanje novinara, pa otkrio sve o problemima sa suprugom

Sve im otkrio

Naivni trener krivo protumačio pitanje novinara, pa otkrio sve o problemima sa suprugom

Edmir Škorić

Trener nizozemskog ADO Den Haaga GIovanni Franken je "slučajno" javnosti otkrio da ima problema u braku.

42-godišnji nizozemski stručnjak je na press konferenciji svog tima upitan o "unutrašnjim problemima", što je on krivo protumačio. Jasno, novinara je zanimalo gdje "škripi" u svlačionici, ali je umjesto toga Franken govorio o problemima koje ima sa suprugom.

“Da, i moja žena često koristi te riječi (unutrašnji problemi). Dugo smo zajedno i naravno razgovaramo o tome jesam li sretan kod kuće sa svojom porodicom i o sličnim stvarima. Ali o tome pričamo privatno, vrlo smo otvoreni jedni prema drugima o takvim temama. Istina je, imam određenih problema", rekao je "naivni" Franken, koji je nedavno naslijedio na klupi Den Haaga Ruuda Brooda, kojem je bio pomoćnik.

Kasnije je priznao da on i supruga posjećuju i psihijatra. Kad su mu novinari rekli da ga pitaju o drugoj vrsti unutrašnjeg sukoba, on je samo slegnuo ramenima i rekao da je to priroda trenerske profesije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Treneri se zapošljavaju da bi kasnije mogli dobiti otkaz. Takav je život nogometnog trenera. Naravno, želite da vaša epizoda traje što duže, ali takve stvari su dio naše struke", dodao je.

Nadati se samo da ovako naivan i otvoren neće biti tokom analize rivala i utakmica koje njegov tim očekuje...

Top Komentari

19211921
Covjek ih za****vao i stitio ekipu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi