Američki biznismen kupio i šesti nogometni klub u Evropi

Posjeduje vlasničke udjele u mnogim timovima

Američki biznismen kupio i šesti nogometni klub u Evropi

E. Škorić

Američki biznismen DavS. Blitzer je postao pravi sportski tajkun nakon što je kupio paket upravljačkih dionica šestog nogometnog kluba u Evropi.

On je preko svoje kompanije "Global Football Holdings" preuzeo većinska prava na ADO Den Haag iz Nizozemske. Prethodno je Blitzer stekao vlasnička prava na Crystal Palace u Engleskoj, Augsburg u Njemačkoj, Waasland Beveren u Belgiji, Alcoron u Španiji i Estoril u Portugalu.

Naravno, nije potpuni vlasnik spomenutih timova, ali svakako ima velike udjele u njima i posjeduje ogromna prava na iste.

Ne samo da ima nogometne klubove, on je i dioničar nekoliko sportskih timova u Sjedinjenim Državama, a ponajviše u NBA timu Philadelphiji 76ersima, te NHL franšizi iz istog grada, Devilsima.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Blitzer također posjeduje udio u bejzbol ligi, te posjeduje sportski tim pod nazivom Dignitas.

Top Komentari

user1597698961
Bolje da je jedan brutalan vodio,a ne 6 solidnih timova ali sredina tabela njemqcke lige ,engleske
1 0
Damir
Devils su u New Jersey a ne Philadelphia
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi