Na Tušnju susret  rivala koji "moraju" pobijediti, Velež mora biti oprezan, derbi na Pecari

Najava današnjih mečeva 19. kola

Na Tušnju susret rivala koji "moraju" pobijediti, Velež mora biti oprezan, derbi na Pecari

Edmir Škorić

Prvi dio sezone u Premijer ligi BiH bit će okončan sa današnje tri utakmice.

U 13, 15 i 17 sati igrat će se utakmice nedjeljnog programa 19. kola Premijer lige BiH. Prema svemu sudeći, očekuju nas neizvjesni mečevi.

U Tuzli na stadionu Tušanj će domaća Tuzla City ugostiti Borac iz Banjaluke. Zbog loših nastupa u posljednje vrijeme, pobjeda je imperativ i jednima i drugima.

Od dolaska Nermina Bašića Tuzla ne briljira, a vezala je i tri poraza zbog čega se udaljila od pozicija koje vode u Evropu, dok je Borac propustio priliku da u prošlom kolu nanese prvi poraz Sarajevu. Banjalučani bi eventualnom pobjedom zadržali kakvu-takvu šansu u borbi za titulu, dok bi ujedno nastavili i borbu za Evropu.

Same kvote u MOZZART kladionici nagovještavaju veliku i žestoku borbu i neizvjesnost na Tušnju.

U Mostaru će Velež od 13 sati ugostiti Mladost iz Kaknja. Rođeni su u finoj seriji, imaju dva uzastopna trijumfa i eventualnom pobjedom danas dodatno će se uključiti u borbu za drugo i treće mjesto.

Velež ima jako loš skor sa Kakanjcima, koji su na prethodnom gostovanju u Mostaru slavili s 3:1, pa će izabranici Feđe Dudića morati da budu maksimalno skoncentrisani od početka do kraja meča.

Bez obzira što je Mladost ekipa koja zna da sruši i velikane i da iznenadi na bilo kojem stadionu, Rođeni su veliki favoriti, a čitavu ponudu pogledajte OVDJE

Za kraj prvog dijela sezone, od 17 sati veliki hercegovački derbi u kojem će snage odmjeriti Široki Brijeg i Zrinjski. Zrinjski ima 32 boda i na četvrtom je mjestu, Široki ima bod manje i zauzima peto mjesto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokobriježani su na prethodna četiri meča od mogućih 12 osvojili 10 bodova, dobili su Željezničar na Grbavici i puni samopouzdanja dočekuju goste iz Mostara.

Ono što je sigurno, ništa nije nemoguće kada se sastaju ova dva rivala, a OVDJE pogledajte ponudu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi