Najbolji dokaz da je Van Dijk želio samo u Liverpool

Strpljivo čekao

Najbolji dokaz da je Van Dijk želio samo u Liverpool

E. Čaušević

Virgil van Dijk postao je najskuplji defanzivac na svijetu nakon što je odlučio napustiti Southampton i potpisati za Liverpool za nevjerovatnih 75 miliona funti.

Liverpool je za Van Dijka pokazao veliki interes u ljetnom prelaznom roku kada je bio na korak od Anfielda, ali je tada transfer propao u posljednjem trenutku. Iako se vjerovalo da ga Southampton želi zadržati na kraju se ispostavilo da to nije istina.

Prema pisanju engleskih medija čelni ljudi Southamptona željeli su prodati Van Dijka, ali za mnogo veću sumu novca nego što su Redsi nudili. Navodno, Van Dijka su tada ponudili Barceloni i PSG-u, ali na kraju od toga nije bilo ništa jer je Holanđanin želio samo Liverpool.

Van Dijk je pokazao ovim da njemu novac nije toliko bitan i bio je istrajan da se nekako "dokopa" Liverpoola. Redsi su na kraju shvatili da moraju ponuditi mnogo više nego što Southampton očekuje i kada su to uradili transfer je završen u svega nekoliko sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi