Najbolji golman Prve lige FBiH se odmara i vaga ponude

Nikolić vodio Goražde do jesenje titule

Najbolji golman Prve lige FBiH se odmara i vaga ponude

A. Beganović

Titulom jesenjeg prvaka Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine okitilo se Goražde, a jedan od najzaslužnijih za sjajne partije Romantičara s Drine je crnogorski golman Aleksandar Nikolić.

Crnogorski golman u prvom dijelu sezone u 15 odigranih utakmica primio je samo četiri gola, pa je s pravom proglašen za najboljeg golmana jesenjeg dijela Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

"Iza mene je sjajna polusezona. Goražde je uzelo titulu jesenjeg prvaka, a ja sam proglašen za najboljeg golmana prvog dijela sezone. Laskavo priznanje obavezuje, odnosno u drugom dijelu sezone, gdje god igrao, moram biti još bolji", na početku razgovora je istakao Nikolić.

"Nakon naporne sezone i pauza dobro dođe. Odmaram, ali i radim individualno jer početak priprema ne smijem dočekati nespreman. Istina, pauza je malo duža, pa sam se i poželio treninga", dodao je golman Goražda.

Njegove dobre partije nisu ostale nezapažene, pa bi Nikolića u svojim redovima rado vidjelo i nekoliko premijerligaša, a ni odlazak preko granice nije nerealna opcija.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svakom igraču s naših prostora je san otići u inostranstvo, pa tako i meni. Ima nekih kontakata, no vidjet ćemo šta će biti. Interesuju se i neki premijerligaši, no ne bih sada o imenima kako eventualni transfer ne bi došao pod znak pitanja", ističe Nikolić i za kraj dodaje:

"Goražde je sjajna sredina i ukoliko se čelnici kluba odluče upustiti u borbu za Premijer ligu, možda bih i ostao. Sve zavisi od samih ambicija kluba. Iako rijetko ko prati Federalnu ligu moram reći da se radi o kvalitenom takmičenju. Prvih osam ekipa je dosta kvalitetno, utakmice su zanimljive. Dosta dobrih igrača igra u Federalnoj ligi i do kraja će se sigurno voditi velika borba za ulazak u Premijer ligu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.