Ko je "Gospodin Clean Sheet" u Premijer ligi?

Statistika je numoljiva

Ko je "Gospodin Clean Sheet" u Premijer ligi?

A. Beganović

Prije nekoliko dana okončana je još jedna sezona u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Novi prvak naše države je Borac iz Banja Luke, koji će igrati u kvalifikacijama Lige prvaka, Sarajevo je osvajač Kupa, a osim ekipe sa Koševa nastup u novoosnovanoj Konferencijskoj ligi osigurali su Velež i Široki Brijeg.

Olimpik je napustio takmičenje dva kola prije kraja i neće više biti član elitnog ranga bh. fudbala, a kako sada stvari stoje, u niži rang će i Mladost koja je izborila nastup u Premijer ligi i naredne sezone na fudbalskom terenu, no zbog neispunjavanja infrastrukturnog kriterija nije dobila licencu. No, svakako da još ništa po ovom pitanju nije rješeno s obzirom da iz Mladosti najavljuju žalbe Izvršnom odboru i CAS-u.

A, ko su najbolji čuvari mreže u Premijer ligi? Pitanje na koje je teško dati odgovor, no ukoliko se relevantnim uzima broj utakmica sa sačuvanom mrežom, onda je sve jasno.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje i golman Sarajeva, Vladan Kovačević, je golman koji je na najviše mečeva uspio sačuvati mrežu netaknutom. Mladi golman Sarajeva uspio je to 13 puta. Zanimljivo da je Kovačević i nakon prvog dijela sezone bio golman sa najboljom statistikom po ovom parametru. Kovačević je ukupno branio na 29 mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza Kovačevića po ovom parametru nalazi se mnogo iskusniji, Bojan Pavlović. Golman Borca je tokom cijele sezone branio u odličnoj formi, a ukupno je odigrao 29 mečeva. Na njih 11 uspio je svoju mrežu sačuvati netaknutom.

Osim pomenutog dvojca još samo jedan golman je imao dvocifreni broj mečeva na kojima je mrežu uspio sačuvati netaknutom. Radi se o sada već bivšem golmanu Slobode, Adnanu Goluboviću. Ukupno je branio na 28 mečeva, a 10 puta je mrežu sačuvao netaknutom.

Top Komentari

BordoBijeli
Vladan Kovacevic definitivno najbolji golman lige vec evo 3 godine i .
10 2
Robo94
Miro Varvodic
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi