Najbolji kineski fudbaler stigao u La Ligu, ali će se načekati da debituje

Espanyol doveo 'kineskog Maradonu'

Najbolji kineski fudbaler stigao u La Ligu, ali će se načekati da debituje

Španski prvoligaš Espanyol danas je i službeno potvrdio dovođenje Wu Leija, 27-godišnjeg kineskog napadača koji važi za najboljeg fudbalera najmnogoljudnije zemlje na svijetu.

Radi se o fudbaleru koji je još od 2005. godine nastupa za Šangaj SIPG i koji je pažnju na sebe skrenuo velikim brojem golova postignutim u posljednjih nekoliko sezona.

Wu Lei je prošle sezone bio najbolji strijelac kineske Superlige sa 27 postignutih pogodaka čime je uspio zasjeniti brojne velike zvijezde iz Evrope i Južne Amerike koje nastupaju u Kini. Iako je sa svojih 27 godina već dovoljno iskusan, angažman u Espanyolu će mu biti prvi u Evropi.

Dovođenje Wu Leija sa sobom nosi i nekoliko zanimljivosti. Prva se odnosi na podatak da ovaj napadač u klub stiže povrijeđen, te da mu se predviđa pauza od najmanje dva mjeseca, što znači da će se dobro načekati da debituje.

S obzirom da je Espanyol u kineskom vlasništvu, Wu Lei je i marketinški potez predsjednika kluba iz Barcelone koji njegovim dovođenjem želi namaći i dodatnu zaradu od kineskih kompanija koje sponzorišu Espanyol.

Ostaje pitanje kako će se Wu Lei snaći na novi sistem fudbala, s obzirom da će mu sigurno biti potrebno mnogo vremena da se privikne na novu sredinu i to je nešto čega se u Espanyolu potajno pribojavaju.

Wu Lei, kojeg u domovini zovu 'kineski Maradona', je sa Espanyolom potpisao ugovor do juna 2022. godine, a odmah po potpisivanju ugovora se zaputio u Njemačku gdje će u jednoj specijalističkoj klinici riječiti povrijeđeno rame.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi