Najbolji Kinez ide u Premiership?!

Pregovori navodno već traju

Najbolji Kinez ide u Premiership?!

Španska Marca danas donosi priču o mogućem odlasku Wu Leija u engleski Premiership, na ljeto ili na početku naredne godine kada bi trebao postati slobodan igrač.

Wu Lei, 29-godišnji krilni napadač, je u Evropu stigao u januaru prošle godine (za dva miliona eura) kada je Shanghai SIPG zamijenio Espanyolom.

Ove sezone je odigrao ukupno 38 utakmica za Espanyol i postigao sedam golova, a u decemembru je postao prvi kineski fudbaler koji je postigao gol velikoj Barcelni. Bio je to gol za konačnih 2:2 u katalonskom derbiju, u kojem je Wu Lei imao ulogu džokera s klupe.

Iako se njegov transfer u Espanyol gledao kao marketinški potez s obzirom da je katalonski klub u vlasništvu kineskog biznismena Chena Yanshenga, Wu Lei je pokazao da posjeduje dosta fudbalskog kvalitata, a prije svega u oči upada njegova brzina.

Ugovor 28-godišnjeg Kineza koji već odavno nosi nadimak "Kineski Maradona" s Espaynolom ističe sa zadnjin danom 2020. godine, pa on već sada može pregovarati sa drugim klubovima.

Marca piše da je engleski Wolverhampton već u pregovorima sa Leijem i da ga želi dovesti u svoje redove. To bi se moglo desiti već ovog ljeta, mada nije isključeno i da do eventualnog transfera dođe na zimu kada Lei postane slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, treba istaći da je do sada Wu Lei izražavao želju da ostane u Espanyolu čak iako katalonskom klubu prijeti ispadanje u "Segundu".

Wu Lei je najbolji strijelac u historiji Shanghai SIPG-a sa 169 golova i drugi najbolji strijelac kineske Super lige sa 109 golova. Proglašen je najboljim kineskim igračem (Prema izboru Titan Sports magazina) za 2019. i 2018. godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi