Najbolji strijelci regiona igraju u Premijer ligi!

Najefikasniji na startu sezone

Najbolji strijelci regiona igraju u Premijer ligi!

A. Čaušević

Dva najbolja strijelca regiona u dosadašnjem dijelu sezone nastupaju u Premijer ligi BiH!

Uzimajući u obzir fudbalska prvenstva Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije vodeći na listi strijelaca je Vojo Ubiparip.

Sa osam postignutih golova iz isto toliko mečeva najefikasniji fudbaler u dosadašnjem dijelu sezone je sjajni napadač Tuzla Cityja koji briljira ove sezone.

Drugo mjesto na listi strijelaca regiona dijele Sulejman Krpić iz Željezničara i Dario Vizinger iz Celja sa po sedam golova.

Najbolji strijelci HNL-a i srbijanske Linglong Tire Super lige Mario Ćuze, Bojan Matić i Stefan Mihajlović su po šest puta tresli protivničke mreže.

Isto toliko golova su postigla i dva igrača iz slovenske Prve lige Ante Vukušić i Predrag Sikimić.

U Crnoj Gori najefikasniji je Bojan Matić. Fudbaler ekipe Grbalj do sada na svom kontu ima pet golova.

Nekadašnji igrač Čelika, Marin Jurina je sa tri gola najefikasniji u Makedoniji zajedno sa Remzijem Slemanijem. Tri gola je zabio i trenutno najbolji strijelac prvenstva Kosova, Blend Baftiu.

Najbolji strijelci u regionu:

1. Vojo Ubiparip (Tuzla City) - 8 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

2. Sulejman Krpić (Željezničar), Dario Vizinger (Celje) - 7 golova

3. Mario Ćuze (Istra 1961), Bojan Matić (Vojvodina), Stefan Mihajlović (Radnički Niš), Ante Vukušić (Olimpija Ljubljana), Predrag Sikimić (Tabor Sežana) - 6 golova

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac78
Trenutno su i ispredd Messija i Ronalda ...treba i to istaći bez obzira što je tamo tek treće kolo...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi