O njima se najmanje priča: Huligani pred kojim svi drhte i ko im pokuša stati na crtu moli za milost

Slove za najbrutalnije

O njima se najmanje priča: Huligani pred kojim svi drhte i ko im pokuša stati na crtu moli za milost

Admin Čaušević

Posljednjih nekoliko sedmica huligani su u centru pažnje i to sve zbog ubistva 29-godišnjeg Michalis Katsourisa tokom navijačkih nereda između pristalica AEK-a i zagrebačkog Dinama.

Huliganski pokret je posebno istaknut u centru Evrope, prije svega u Poljskoj te okolnim zemljama. Iako nisu toliko uspješni na međunarodnom nivou, iz tog dijela Starog kontinenta dolaze neke od najzlogasnijih navijački skupina. 

Međutim, nije Poljska ta koja daje najbrutalnije huligane, već susjedna Slovačka, tačnije grad Trnava pošto pristalice Spartaka uopšte nemaju milosti prema bilo kome. 

Najveći indicent su pripadnici grupe Ultras Spartak napravili prije skoro dvije godine kada su na svom stadionu dočekali najvećeg rivala Slovan iz Bratislave.

Naravno navijači Spartaka ne djeluju sami, kada se pripremaju na akciju redovno imaju pomoć bratskih skupina iz Češke i Poljske.

Oglasi

U pomoć im pristižu naviijači klubova Banika iz Ostrave i Katowica. Tako je bilo i protiv Slovana kada su brutalno pretukli nekoliko gostujućih navijača.

Scene kako navijači Spartaka brutalno udaraju pristalice Slovana dok leži na terenu su obišle svijet i nikog nisu ostavile ravnodušnim.

Ko god pokuša stati na crtu navijačima Spartaka loše se provede

Incidente prave gdje je god to moguće, poznata je njihova tuča iz 2016. godine kada su pretukli navijače Austrije i to u Beču.

Uglavnom se radi o organizovanim grupama čiji su članovi treniraju te se pripremaju za ovakve i slične incidente. 

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Ko god napadne ili pokuša napasti Spartakove ultrase loše se provede, na svojoj koži su to najbolje osjetili navijači Slovana prije skoro dvije godine.

Navijači Slovana su pred Spartakovim huliganima spašavali živu glavu

Nekoliko ih je završilo u bolnici, a neki su sa stadiona izneseni na nosilima. Najupečatljivija scena je svakako kako pristalice kluba iz Bratislave iznose sa terena svog povrijeđenog druga sa tribine...

Oglasi

Najnovije vijesti