"Najgore je što ne mogu da vidim bolesnog oca, o njemu stalno razmišljam"

Candreva priznaje

"Najgore je što ne mogu da vidim bolesnog oca, o njemu stalno razmišljam"

E. Škorić

Interov nogometaš Antonio Candreva nije sretan zbog trenutne situacije i nije mu jednostavno biti odvojen od porodice.

Vezni igrač Intera živi u Milanu sa svojim partnerom, ali ostatak njegove porodice nalazi se u glavnom gradu Italije, Rimu, a 33-godišnjak je otkrio da prolaze kroz teško razdoblje.

"Nisam očekivao sličan scenarij onoga što se dogodilo u Kini", rekao je za Corriere dello Sport. „Simbol ovog razdoblja su slike sestara u raznim bolnicama u Italiji, s licima koja su obilježena umorom i zaštitnim maskama. Strašno je, želim im zahvaliti na neizmjernoj hrabrosti koju pokazuju svaki dan, na predanosti i požrtvovanosti", kazao je Candreva.

"Moja su još uvijek u Rimu i zbog toga najviše patim. Ne mogu otići vidjeti mog oca, koji je bolestan već oko godinu dana. Stvarno je loše. Stalno razmišljam o njemu", dodaje Candreva.

Desetine igrača iz Serije A zarazilo se koronavirusom.

"Prije svega, bilo mi je jako žao Danielea Ruganija, ali istovremeno, brinuo sam se za sve nas, čak i ako ga osobno nisam sreo na terenu ili u svlačionici.Moja najveća briga je bila da ne bi zarazio porodicu. Osjećao bih se strašno krivim. Ako poštujemo data pravila, ne trebamo se bojati".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Candrevin Inter borio se ove sezone za titulu, no priča o Scudettu sada je najmanje bitna.

"Ali sada, kada govorim o Scudettu, ne čini mi se fer. U ovom trenutku, pravi Scudetto za sve bi bio pobjeda protiv virusa. "

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi