Mislili smo da je Tušanj najslošiji: Na ovom terenu se sljedeće sezone neće igrati Premijer liga

Ostalo je još jedno kolo

Mislili smo da je Tušanj najslošiji: Na ovom terenu se sljedeće sezone neće igrati Premijer liga

A. Čaušević

Do kraja sezone Premijer lige ostalo je još jedno kolo. 

Sve nepoznanice su riješene. Zrinjski je prvak i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, Tuzla City i Borac idu u kvalifkacije za Konferncijsku ligu, dok će Rudar Prijedor i Radnik u niži rang.

Rudar Prijedor iz lige je ispao porazom od Radnika sa 5:2, dok su Bijeljinci kolo ranije oprostili od društva najboljih.

Iako teren stadiona Tušanj slovi za najslošiji u Premijer ligi, teren tuzlanskog stadiona je dobio ozbiljnu konkurenciju u vidu onog u Bijeljini.

Kao što se može vidjeti na fotogafijama sa jučerašnje utakmice Radnik - Rudar Prijedor na pojedinim mjestima je bio vidljiv nedostatak zelene površine.

Već godinama unazad se pričalo da će se teren u Bijeljini mijenjati, najviše je bilo riječi o tome kada je ovaj klub bio u vrhu bh. fudbala, ali ništa od planiranog nije ostvareno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zvijezda 09 je Gradski stadion u Bijeljni prijavila za domaćinski prilikom licenciranja za Premijer ligu, ali na kraju klub iz Etna Sela Stanišići nije dobio licencu za Premijer ligu.

Ovi dana bi trebao započeti i postavljanje novih hibridnih terena na premijerligaškim stadionima, a prvi na redu su stadioni u Mostaru, Pod Bijelim brijegom i Arena Rođeni.

Promo

Top Komentari

Slana_carsija
Pretjerujete sa Tusnjem! Slažem se da je loš teren, ali pogledajte eto Bijeljinu, Prijedor, pa i Koševo. Pa na Grbavici nema trave na petercu kod golmana
9 4
Mirsad1705
Što je najžalosnije od svega - održavanje travnjaka nije nešto što traži velika ulaganja, barem ne u Bijeljini, gradu sa toliko sunčanih dana u godini - barem redovno zalijevanje!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi