Najljepši golovi El Clasica: Od Romarija do Ronaldinha
Ronaldinho je jedan od dva protivnička igrača kojem je aplaudirao Santiago Bernabeu

U eri Messija i Ronalda, ipak, prednjače Brazilci

Najljepši golovi El Clasica: Od Romarija do Ronaldinha

Porediti s njima nekoga i hvaliti druge igrače u eri Messija i Ronalda, možda je malo neumjesno, premda su neosporno veliki fudbalski asovi igrali i za Barcelonu i za Real Madrid u prethodnih dvadesetak godina. Možda čak i veći mangupi nego što su to ova dvojica koja vladaju deceniju.

Uoči današnjeg El Clasica (13 sati), utakmice koja će prvi put biti odigrana više za dušu Vijetnamaca i Indonežana, nego Evropljana, nećemo se baviti koliko je koji igrač kome draži, već najboljim golovima u sudarima dva najveća fudbalska rivala na svijetu.

Fenomenalnih je bilo pregršt, neke od njih su postigli igrači kojih se i ne sjećamo da su nekad igrali u jednom od ova dva kluba, no većinu golova zabili su baš oni igrači koji su najdublji trag u svoj karijeri ostavili u dresu Blaugrane ili Los Galacticosa.

Interesantno je također da oni stariji ljubitelji fudbala smatraju neke davne golove boljima, ma kakvi god da su ovi iz bliske prošlosti. Ipak, najbolji golovi postignuti su u nekoliko posljednjih godina.

Izuzevši lepršavu brazilsku legendu Romarija, većinu od deset najboljih golova postigli su igrači kojih se sjećaju i današnji srednjoškolci.

Interesantno, najljepši je također postigao Brazilac, a onda je nakon toga cijeli Santiago Bernabeu gospodski ustao i pozdravio ga aplauzom. Ronaldinho.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi