"Najljepši trenutak u životu? Kada sam otišao iz Manchester Uniteda!
Bebe danas ima 28 godina i igra Rayo Vallecanu, a u Manchster Unitedu je u četiri godine sakupio samo dva nastupa

Bebe se nije baš proslavio na Old Traffordu

"Najljepši trenutak u životu? Kada sam otišao iz Manchester Uniteda!

E. Škorić

Bebe je postao slavan 2010. godine kada je potpisao za Manchester United, no četiri godine kasnije je napustio klubu kojem se baš i nije proslavio.

Do 2014. godine je Bebe čekao da napusti United, a onda - olakšanje.

"Svakog sam dana nazvao svog agenta i zamolio ga da me izvuče. Bilo je loše vrijeme. Kada ne igrate, čak i ako ste u velikom klubu, onda niste sretni, pa zašto ostati?, pita se Bebe.

Za 7.4 miliona funti ga je Sir Alex Ferguson doveo na Teatar snova, ali on se jednostavno nije uklopio u igru Uniteda.

"Sjećam se da sam išao na Unitedovu utakmicu s mladim timom, a moj agent me nazvao i rekao mi da sam bio prodan Benfici . Bio je to najbolji trenutak mog života! ", rekao je Bebe.

"Ja sam 'Benfiquista', bio je to san za mene jer su svi moji prijatelji i moja obitelj navijali za Benficu. Nisam spavao tog dana! Proveo sam cijeli dan budan", prisjetio se.

Inače, u više navrata je izjavio da je mislio kako je šala kada je čuo da ga traži United.

"Naravno da nisam bio siguran u to. Pa ako igrate u trećoj ili četvrtoj ligi u Portugalu, teško povjerujete da vas United želi. Mislio sam da se šale sa mnom. I kada sam otišao u Englesku, djelovalo mi je kao šala", poručio je.

Bebe je kao dijete bio u sirotištu, pa mu je ugovor s Unitedom donio sve ono o čemu je mogao samo da mašta.

"Ne mogu da žalim, United mi je promijenio život, i meni i obitelji. United mi je dao sve. Tamo je sve počelo za mene. Mogao sam da kupim auto, kuću, sve te stvari koje mi prije nisu bile dostupne. Ne mogu da se požalim, to je bila dobra odluka kada sam potpisao za United. Da sam tada imao mentalitet kojeg danas imam, vjerovatno bih i dalje bio igrač Uniteda, ali...", zaključio je iskreni Portugalac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi