Najluđi predsjednik u svijetu fudbala želi imenovati svog vozača za trenera prvog tima

Nevjerovatna situacija

Najluđi predsjednik u svijetu fudbala želi imenovati svog vozača za trenera prvog tima

M. Šljivak

Predsjednik nekadašnje Steaue iz Bukurešta, a danas ekipe naziva FCSB Gigi Becali, najavio je nevjerovatne stvari u narednim godinama.

Becali je poznat po svojim kontroverznim odlukama, a najnoviji plan kojeg je imao posve je nevjerovatan.

Želio je kontroverzni predsjednik svog vozača da postavi za pomoćnog trenera, ali je on to odbio.

"Izvini šefe, ali nisam spreman za tako nešto", saopštio je vozač.

Međutim, Becali ne odustaje i najavio je da će ga postaviti za trenera.

"Imenovat ću ga za trenera prvog tima u narednim godinama", rekao je Becali.

Ovo je svakako nevjerovatan porez. Vjerovatno niko nikada nije na ovakav način došao na mjesto trenera, ali vidjet ćemo hoće li se na kraju to i desiti.

Kontroverzni predsjednik Steaue izazvao skandal: Šta će žene u fudbalu?

Predsjednik FCSB-a je i ranije imao zanimljivih medijskih istupa.

Becali je izjavio da žene ne bi trebale biti dio najvažnije sporedne stvari na svijetu, te da će se prvi usprotiviti ako UEFA svim klubovima naredi da oforme ženske selekcije.

"Ako mi UEFA ikada bude tražila da napravim ženski tim, napustit ću fudbal. Ženski fudbal je protiv prirode, ne možete raditi stvari protiv božje volje", rekao je Becali, kojeg su potom dodao:

"Kako žena može igrati fudbal? Ona nije pravljena da igra fudbal, njeno tijelo nije za to. Opasno je, žene su napravljene da budu lijepe i privlače suprotni pol. Ugrožavamo žene dozvoljavajući im da igraju fudbal i ulaze u kazneni prostor. Trebalo bi da igraju rukomet, odbojku i košarku, ali ne i agresivne sportove".

Gigi Becali, koji je usput rečeno otac tri kćerke, je na pitanje da li bi ženske sekcije bile način da se rumunski fudbal približi idejama zapadnog svijeta odgovorio da bi to bilo "ravno usklađivanju sotoninim idejama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi