Najmlađi kapiten Porta ikada iznenadio izborom novog kluba

Tražili su ga velikani, ali...

Najmlađi kapiten Porta ikada iznenadio izborom novog kluba

Iz Engleske nam stiže vijest o jednom od najinteresantnijih transfera u dosadašnjem toku ljetnog prelaznog roka.

Talentovani 20-godišnji Ruben Neves, koji nastupa za mladu reprezentaciju Portugala, odlučio je iz Porta preći u Wolverhampton koji nastupa u 2. ligi Engleske.

Koliko su klubovi iz Championshipa finansijski moćniji od gotovo svih evropskih timova koji igraju u prvim ligama govori i podatak da ga je Wolverhampton platio 17 miliona eura, što je definitivno bila ponuda kojom su bili veoma zadovoljni u Portu.

Nevesa su godinama unazad pokušavali dovesti brojni velikani evropskog fudbala poput Arsenala, Juventusa, Real Madrida i Liverpoola, ali se to nikada nije desilo i na kraju je ovaj fudbaler rođen 1997. godine završio u Championshipu što je prilično iznenađenje za sve koji su ga pratili u Portu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ruben Neves će ostati upamćen po tome što je bio najmlađi kapiten Porta ikada, kao i po tome što je najmlađi fudbaler koji je nosio kapitensku traku u Ligi prvaka.

Neves je izdanak Portove omladinske škole iako je kratko nastupao i za malo poznati Padroense, a sa Wolverhamptonom je potpisao ugovor do 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti