"Najradije bih legao pod zemlju"

Očajni golman Olimpije

"Najradije bih legao pod zemlju"

Edmir Škorić

Golman Olimpije Nejc Vidmar postao je tragičar nakon gluposti koju je napravio u nadoknadi derbija s Mariborom.

Vidmar neće tako lako zaboraviti duel Olimpije i Maribora, koji je, zahvaljujući i njemu, pripao gostima rezultatom 4:2.

"Krivicu preuzimam na sebe. Nažalost, u ovom trenutku bih radije da odem pod zemlju, ali to nije rješenje. Moramo nastaviti naporno da radimo i pokazati pravo lice već u idućem kolu", rekao je utučeni Vidmar nakon meča.

Kako je vidio pogrešku za treći gol Maribora?

"Jednostavno, došlo je do pogreške. Pogrešno sam procijenio loptu i udario je koljenom. Mišić je bio previše napet, tako da je lopta odskočila, tako da je to samo moja greška. Nadam se da ću se u budućnosti moći iskupiti za tu grešku. To je nogomet. Ponekad donosiš dobre, ponekad loše odluke. Ne bježim od odgovornosti i priznajem da sam kriv", poručio je Vidmar.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Olimpija je gubila 2:0 na startu meča...

"Odigrali smo stvarno loše prvih dvadeset minuta i potpuno se razišli s dogovorima pred utakmicu. Sada smo sveli na nulu. Teško je doživjeti takav poraz, ali pred nama je puno mečeva. Moramo to riješiti ako želimo osvojiti naslov. Zašto ne možemo pobijediti na derbiju u Stožicama? Ne znam, nemam objašnjenja. Svatko od nas je vrlo željan ove pobjede, pa nam je sve više žao kad stvari krenu onako kako su večeras. "

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije