Najskuplji defanzivci svijeta: Van Dijk nosi epitet najboljeg, ali je drugi na listi

CIES objavio cijene

Najskuplji defanzivci svijeta: Van Dijk nosi epitet najboljeg, ali je drugi na listi

A. Čaušević

Virgil van Dijk je najbolji štoper današnjice, bez dileme. Međutim, prema istraživanju fudbalskog instituta CIES, sjajni Nizozemac nije najskuplji centralni bek na svijetu.

Na osnovu posebnog algoritma u kojem se u ozbir uzeti razni faktori poput igračkog kvaliteta, broja godina, dužine ugovora itd, epitet najskupljeg pripao je Matthijsu De Ligtu.

Mladi štoper Juventusa koji će u augustu napuniti 21 godinu jedini je igrač s vrijednošću većom od 100 miliona. Procijenjen je na 104.7 miliona eura.

Van Dijk je na drugom mjestu sa vrijednošću od 98.5 miliona, dok je treći Clement Lenglet. Francuz iz Barcelone vrijedi 82.9 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Top 10 još se nalaze redom Raphael Varane, Victor Lindelof, Eder Militao, Harry Maguiere, Milan Skriniar, Davinson Sanchez i Joe Gomez.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

k.i.a.19
Jeebo vas van dijk u ***** tek u 30-oj odigra jednu dobru sezonu i odma je najbolji..pfff
2 0
Gazija_debil
Hahahah Lindelof ne vrjedi ona 3 miliona a kamonli 63
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi