Pjanićevo 'ne' je promijenilo mnogo toga, ali Sarri će ipak dobiti svog miljenika u ekipi
Foto - EPA

Juventus poslao drugu ponudu Chelseaju

Pjanićevo 'ne' je promijenilo mnogo toga, ali Sarri će ipak dobiti svog miljenika u ekipi

M. Šljivak

Torinski Juventus očigledno je tokom ljeta odlučio napraviti nekoliko razmjena fudbalera s drugim klubovima.

Naravno, najviše se priča o razmjeni s Barcelonom u kojoj bi redove katalonskog velikana pojačao Miralem Pjanić, a uveliko se razgovara i sa Chelseajem o dogovoru za Jorginha.

Dobro je poznato da je Jorginho miljenik trenera Stare dame Maurizija Sarrija. On ga silno želi u svom timu, a rukovodstvo kluba iz Torina čini sve kako bi mu tu želju ispunilo.

Ranije se spominjala mogućnost da Juve razmijeni Pjanića za Jorginha. Ipak, kako je bh. fudbaler jasno rekao 'ne' Chelseaju uz pristanak na razmjenu samo ako ode u Barcelonu, Bianconeri su se okrenuli drugim ponudama za londonski tim.

Umjesto Pjanića sada su za Jorginha ponudili brazilskog fudbalera Douglasa Costu. Jasno je da bi u ovom dogovoru morali dodati barem 10-ak miliona eura keša, ali to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem.

Sarri svim silama želi Jorginha u svom timu. On najbolje poznaje njegov sistem igre, takozvani Sarriball i idealna je opcija za vezni red torinskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jorginho je sa Sarrijem sarađivao u Napoliju, a zatim ga je iskusni stručnjak doveo i u Chelsea.

Juventus sezonu nastavlja utakmicom Kupa Italije protiv Milana. Kvote su već postavljene, a svoju opkladu u kladionici Mozzart ostavite OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Jest dosadan sa Jorginhom,isto ko da je sve osvojio s njim, Daglas i 10 miliona nidje veze.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.