)
Najskuplji golman svijeta odlazi na posudbu

Kepa će naći klub u kojem će braniti

Najskuplji golman svijeta odlazi na posudbu

Najskuplji golman u povijesti nogometa Kepa Arrizabalaga (26), koji je dolaskom Edouarda Mendyja zamrznut na klupi Chelseaja, u zimskom prijelaznom roku trebao bi otići na posudbu kako bi oživio svoju vratarsku karijeru, objavili su britanski mediji.

Zbog čestih kikseva Arrizabalage vodstvo Chelseaja je krajem septembra iz Rennesa dovelo senegalskog vratara Edouard Mendyja (28), za kojeg su platili 24 miliona eura odštete. Nakon toga Kepa je pao u drugi plan i od 17. listopada grije klupu "bluesa".

Otkako je Mendy prvi vratar Chelseaju ide odlično. Kepa se želi naći na popisu igrača španjolske reprezentacije za Euro sljedeće godine, ali, osim što mu loše ide u Chelseaju, jednako je loš njegov status i u reprezentaciji. Trenutno je treći golman "furije", ispred njega su vratar Manchester Uniteda David De Gea, koji je ove sezone ponovno u odličnoj formi, te golman Athletic Bilbaa Unai Simon (23). Španjolski izbornik Luis Enrique poručio je Kepi da neće braniti za reprezentaciju sve dok je rezerva u Chelseaju.

Zbog toga Kepa Arrizabalaga u zimskom prelaznom roku namjerava otići na posudbu u neki klub u kojem bi bio standardni prvotimac, a pritom je spreman i na značajno smanjenje plaće, koja iznosi 8,4 miliona eura po sezoni. Kepa Arrizabalaga je u ljeto 2018. iz Athletic Bilbaoa prešao u Chelsea, koji je za njega platio 80 miliona eura odštete, čime je postao najskuplji golman u povijesti nogometa

Top Komentari

ryan.giggs
A gdje ide papane novinarski? Završi misao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi