Najskuplji golmani svijeta: Iznenađenje na prvom mjestu!

Tri vodeća iz Premiershipa

Najskuplji golmani svijeta: Iznenađenje na prvom mjestu!

A. Čaušević

Fudbalski institut CIES je obračunao vrijednosti najskupljih golmana svijeta. 

Na osnovu specijalnog algoritma koji obuhvala kvalitet, godište, preostalu dužinu ugovora i jačinu kluba izabrano je deset najskupljih golmana svijeta.

Na prvom mjestu je možda pomalo i iznenađujuće Ederson iz Manchester Cityja sa vrijednošću od 86.8 miliona eura. Na podijumu su njegove kolege iz Premiershipa.

Drugo mjesto sa vrijednošću od 84.2 miliona eura pripada njegovom sunarodnjaku i golmanu Liverpoola Alissonu Beckeru, treći je Chelseajev Kepa Arrizabalaga (76.4 miliona eura).

Jan Oblak i Marc-Andre ter Stegen su na četvrtom i petom mjestu. Nijhova vrijednost je procijenjena na 52.7, odnosno 50.2 miliona eura.

U Top 10 još se nalaze Thibaut Courtois, David De Gea, Jordan Pickford, Pau Lopez i Alex Meret.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iznenađenje je što među deset najskupljih golmana svijeta nema i Gianluigija Donnarumme na što je vjerovatno utjecala činjenica da njegov ugovor s Milanom vrijedi još 12 mjeseci.

Top Komentari

gh0ast
Kepa ispred Oblaka HAHAHAHAHAHAHAH
8 0
Penderinos
Svi kažu kepa los a on treći na listi
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi