Najskuplji igrač današnjice zarađuje duplo manje od Neymara

France Football objavio podatke

Najskuplji igrač današnjice zarađuje duplo manje od Neymara

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo (35) i Lionel Messi (32) su možda još uvijek najbolji igrači svijeta, ali s obzirom na njihove godine definitivno više nisu među najskupljim.

Prema pisanju France Football, najskuplji igrač današnjice je Kylian Mbappe. Sjajni francuski napadač vrijedi 200 miliona eura, barem mu je toliko iznosia tržišna vrijednost do pojave koronavirusa.

Iako je najskuplji igrač svijeta Mbappe zarađuje duplo manje od prve zvijezde PSG-a, Neymara Juniora. Upravo s tim francuski klub ima veliki problem.

FF navodi kako Neymar na godišnjem nivou zaradi nevjerovatnih 48.9 miliona eura. Mbappe zarađuje i više nego duplo manje od brazilskog asa. Ovaj 21-godišnjak ima platu od 21.2 miliona. Razlika koja stvara određene tenzije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Leonardo već mjesecima pokušava da nagovori Mbappea da produži ugovor do 2022. godine, gazda Nasser Al-Khelaifi je spreman da potpiše ček na iznos koji se traži samo da ga zadrži u Parizu, međutim Finansijski fair play otežava posao bogatom katarskom šeiku.

Iz trenutne perspektive PSG se nalazi u problemu kako zadržati obojicu igrača u timu i u narednim sezonama. Neće biti iznenađenje ukoliko jedan od njih dvojice napusti Park prinčeva. Odlasku se bliži čini Neymar koji se ponovo povezuje s Barcelonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi