Barcelona za dovođenje Neymara koristi FIFA-inu klauzulu za koju skoro niko nije čuo

PSG u problemima?

Barcelona za dovođenje Neymara koristi FIFA-inu klauzulu za koju skoro niko nije čuo

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar ponovo se nalazi u centru pažnje zbog špekulacija da će se i ovog ljeta pokušati vratiti u Barcelonu.

Prošlog ljeta je nekoliko mjeseci trajala saga oko Neymara koji je čak i javno priznao da želi napustiti PSG i vratiti se u Barcelonu. No, Parižani su odbili sve ponude Katalonaca i jasno su poručili da Neymar ostaje u klubu iako je vidno nezadovoljan.

Prethodnih mjeseci situacija se uspjela malo smiriti, ali čini se da nas isti scenario očekuje i ovog ljeta. Već sada se špekuliše da je Neymar ponovo odlučio da se pokuša vratiti u Barcu koju je prije skoro tri godine napustio kada je za čak 222 miliona prešao u PSG.

No, Neymar se pokajao zbog odlaska iz katalonskog kluba i čini sve da se vrati. Navodno, ni Katalonci nemaju ništa protiv toga i već sada pokušavaju pronaći rješenje kako bi Neymar ponovo zaigrao u dresu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

ESPN piše da će Barcelona čak pokušati iskoristiti malo poznatu klauzulu u FIFA-inom transfer zakonu. Naime, od 2001. godine važi zakon da nakon tri godine zaštite ugovorom s nekim klubom igrač može otići ukoliko sam zatraži transfer.

U Barceloni će pokušati dogovoriti s Neymarom da on zvanično preda zahtjev za transfer, a kada oni pošalju ponudu prema FIFA-inim pravilima PSG će morati pristati na to. No, ovo pravilo se u svijetu fudbala i nije baš koristilo, te će biti zanimljivo vidjeti šta će biti na kraju svega toga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
I dalje PSG ima pravo da im zaljepi cijenu kakvu gos hoce bilo da hoce 70mil ili 500mil postavit oni su koji posjeduju i placaju igraca! Ta fifina pravila nek okace macku od rep, svkakao je fifa smece korumpirano
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi