Najskuplji meč u historiji fudbala se večeras ne igra u Kijevu!
Fulham ima talenat, ali Villa ima majstora za promociju u Premier ligu - Stevea Brucea...

Obračun na Webmleyju odlučuje o zadnjem putniku u Premier ligu

Najskuplji meč u historiji fudbala se večeras ne igra u Kijevu!

Večeras (20:45) se na Olimpijskom stadionu u Kijevu igra najveći meč fudbalske klupske sezone, finale Lige prvaka. Za slavni trofej će se boriti Real Madird i Liverpool, ali nešto ranije se igra najskuplja fudbalska utakmica u historiji fudbala.

Naime, danas je na rasporedu i finale play-offa Championshipa. Aston Villa i Fulham će se na Wembleyju boriti za plasman u Premier ligu, a ekipa koja izbori elitni rang engleskog fudbala će sigurno zaraditi 160 miliona funti, a potencijalno i do 280 miliona funti ili skoro 320 miliona eura kroz takmičenje sa najboljima.

Gubitnike, sa druge strane, čeka još jedna mukotrpna sezone Championshipa i novih 46 utakmica borbe za promociju u elitni rang.

Fulham večeras ima priliku da se vrati u Premier ligu prvi put nakon 2014. godine kada su "Brvnari" predvođeni Felixom Magathom napustili društvo najboljih. Londonskoj ekipi je direktna promocija pobjegla za dva boda, a sada se Slaviša Jokanović nada da mu Aleksandar Mitrović i mladi Ryan Sessegnon mogu kroz play-off, ipak, donijeti plasman u Premier ligu.

Prepreka Fulhamu na putu povratka je Aston Villa, ekipa koja ima svog "džokera" za promociju, a to je trener Steve Bruce. Naime, nijedan trener nije više put izborio plasman iz Championshipa u Premier ligu od Brucea.

I iskustvo je na strani Ville u današnjem susretu, pošto ekipa iz Birmingama u svojim redovima ima veliki broj prekaljenih fudbalera. Tako će naspram mladih snaga Fulhama na Webmleyju stajati Mile Jedinak i John Terry.

Podsjetimo, Fulham je do finala dogiravanja došao preko Derbyja, dok je Aston Villa bila uspješnija u dvomeču sa Middlesbroughom, a konačni rasplet na Wembleyju počinje danas u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi