Najstariji profesionalni nogometaš na svijetu dobio mnoge ponude: "Ništa se nije promijenilo"

Miura ima velike planove

Najstariji profesionalni nogometaš na svijetu dobio mnoge ponude: "Ništa se nije promijenilo"

E. Škorić

Kazuyoshi Miura (54), najstariji profesionalni nogometaš, ne planira okončati karijeru i najavio je da je osam klubova trenutno zainteresovano za njegov potpis.

Miura je u Japanu poznat kao "King Kazu", a prošle sezone je nastupajući za Yokohamu postavio novi rekord kada govorimo o najstarijim profesionalnim nogometašima. I mnoge prethodne rekorde je lično postavljao.

Iako ima 54 godine, Miura je u potrazi za novim izazovom i tvrdi da se njegova strast prema ovoj igri uopšte nije promijenila. U Yokohami nije ostao iz razloga što je klub ispao u 2. ligu.

Rekao je da je dobio "puno informacija" o klubovima koji se interesuju za njega, istaknuvši da će "biti težak posao" odlučiti gdje će igrati sljedeće sezone. "

"Želim utvrditi šta mi je najvažnije, a zatim donijeti iskrenu odluku na temelju svojih osjećaja", rekao je nogometaš koji je karijeru počeo 1986. godine u Santosu, jer tada nije postojala u Japanu profesionalna liga u nogometu.

Nakon nekoliko iskustava u Brazilu, potom je igrao za Verdy Kawasaki, Genou, Dinamo Zagreb i Vissel Kobe.

"Moja strast prema nogometu i moje težnje za uspjehom u nogometu nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. Ništa se ne mijenja, ja i dalje osjećam motiv, snagu, energiju, želju...", rekao je nekadašnji reprezentativac Japana.

U dresu nacionalnog tima je upisao 89 nastupa i pritom je zabio 55 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi