Miura postavio novi rekord, teško da će neko stariji zaigrati profesionalni nogomet

Japanac ne zna za granice

Miura postavio novi rekord, teško da će neko stariji zaigrati profesionalni nogomet

E. Škorić

Japanski nogometaš Kazuyoshi Miura danas je srušio vlastiti rekord.

Miura je u nastavku utakmice Yokohame i Vissel Kobea ušao u igru i sa 53 godine, osam mjeseci i 13 dana postavio je novi rekord. Prethodne rekorde je sam držao, sada je samo dodatno podigao ljestvicu i teško da ga iko može skinuti s vrha.

Yokohama je slavila sa 2:1, a Miura je ušao u 87. minuti, da bi u 91. minuti njegov tim stigao do pogotka za 2:1 i do nova tri boda.

Miura je aktivni nogometaš od 1986. godine. Igrao je u Brazilu za brojne timove, u Japanu, bio kratko u Italiji (Genoa), a svojevremeno je, krajem devedesetih, nastupao za Dinamo Zagreb, odnosno tadašnju Croatiju.

Za reprezentaciju Japana je od 1990. do 2000. godine odigrao 89 mečeva i postigao je 55 pogodaka.

Top Komentari

Mele
Pa i sudije su mladje od njega na terenu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi