Najtužnija fotografija godine

Svlačionica Chapecoensea neće biti ista

Najtužnija fotografija godine

Endin Čaušević

Brazilski klub Chapecoense danas je doživio veliku tragediju jer se avion u kojem su bili igrači ove ekipe srušio u Kolumbiji.

U ovoj nesreći poginulo je čak 76 osoba, a samo njih pet uspjelo je da preživi. Chapecoense je živio bajku prethodnih godina, ali sve to je srušeno u samo jednom danu. Prije nekoliko dana ovaj malii brazilski tim izborio je plasman u finale Copa Sudamericane, a pobjeda je proslavljena kao nikada.

Chapecoense je putovao upravo na finalni meč kada se srušio avion u kojem je poginula većina fudbalera. Trojica su preživjela, a trojica su ostala u Brazilu. Upravo njihova slika iz svlačionice danas je obišla svijet.

Igrači ove ekipe prije nekoliko dana slikali su se zajedno u svlačionici, a danas su samo trojica ostala u njoj. Fotografija koja najbolje opisuje tragdiju koja se nikada neće zaboraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije