Najveća krađa gola u historiji: Piatek je uradio sve, još samo da zabije, onda mu se ukazao saigrač

Nevjerovatna situacija u Herthi

Najveća krađa gola u historiji: Piatek je uradio sve, još samo da zabije, onda mu se ukazao saigrač

A. Čaušević

Hertha je pomalo iznenađujuće pobijedila Bayer iz Leverkusena, bilo je sigurnih 2:0 za berlinsku Staru damu. 

Drugi gol domaći su postigli u 54. minuti, a način na koji je došlo do pogotka se može okarakterisati kao najveća krađa jednog gola u historiji.

Naime, Krzysztof Piatek je uradio bukvalno sve, preostalo mu je bilo samo da loptu pospremi u mrežu, ali taj osjećaj ukrao mu je saigrač Dodi Lukebakio.

Pitake je sjajno utrčao u protivnički kazneni prostor, riješio se golmana i defanzivaca, pripremio se da zakuca loptu, a onda se ukazao Lukebakio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako je slutiti prema reakciji Poljaka i njegovog slavlja sa saigračima nije mu bilo previše krivo što mu je ukraden ovaj gol.

Top Komentari

hame
Tesko je ovo pogoditi
0 0
karlhajncbrazzzo
Dobar gol. :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi