Najveći pobjednički nizovi u Premijer ligi

Najveći pobjednički nizovi u Premijer ligi

12. FK Sarajevo - prelaz s sezone 2002/03 na 2003/04- sedam pobjeda u nizu

S. Bošković

Fudbaleri Sarajeva su pobjedom protiv Širokog Brijega na Koševu rezultatom 2:0 došli do osme uzastopne pobjede u prvenstvu ove godine.

Fudbaleri Sarajeva sjajno su igrali u finišu sezone 2002/2003 gdje su u posljednja četiri kola upisali četiri pobjede, te osvojili maksimalan broj bodova. No, sjajan finiš Sarajevu u samom finišu sezone je donio tek treće mjesto na tabeli s 69. osvojenih bodova, čak 13 manje od drugoplasiranom Željezničara, te 16 manje od prvaka Leotara. 

Tim s Koševa u istom tempu je nastavio i narednu sezonu 2003/2004, gdje je u prva tri kola upisao tri pobjede bez primljenog gola. No, pozicija na kraju sezone bila je ista kao i prethodne. NK Široki Brijeg bio je prvak, a drugoplasirani je završio Željezničar. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije