Najveći svjetski klubovi bit će ljubomorni na novi ugovor Nikea i PSG-a

Parižanima ogroman novac od američke kompanije

Najveći svjetski klubovi bit će ljubomorni na novi ugovor Nikea i PSG-a

Edmir Škorić
Teme:

Francuski prvak PSG najavio je produženje ugovora sa američkim proizvođačem sportske opreme Nike.

Parižani su sada za Nike vezani do 2032. godine i utrostručit će iznos koji su dobijali od ove kompanije prethodnih godina.

PSG-a unosni ugovor stavlja ispred Manchester Cityja, Chelseaja, Arsenala, Bayerna, Tottenhama i Liverpoola i na godišnjem nivou donosi klubu preko 80 miliona eura.

Samo Real Madrid, Barcelona i Manchester United zaradit će više kroz ugovore o sponzorstvu.

"Sporazum predstavlja vrlo važnu prekretnicu, odražavajući ono što je klub postao na globalnoj pozornici i velike ambicije koje imamo za budućnost", izjavio je predsjednik i glavni izvršni direktor PSG-a Nasser Al-Khelaifi u priopćenju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nike je bio najvjerniji partner kluba i ovaj posao pokazuje njegovu čvrstu opredijeljenost da nastavi s nama ovaj uspješan put".

"Zahvaljujući Nikeu i Jordanu imali smo rekordnu sezonu za prodaju dresova, jednu od najvećih u evropskom nogometu. Veselimo se nastavku ovog brzog rasta i probijanja još više novih rekorda u nadolazećim godinama", dodao je prvi čovjek PSG-a.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Tako je svaka cast! Popusite kurcinu gamad sto ne volite pravu klubcinu PSG!!! Jws mi drago, samo trosi pare kupuj igrace, nwk.misevi pate mali odurni!!! Navijam za bogataske klubove a nw za jebene fabrike romu, svw njemacke klubove, porrugalske itd klubove u kojima se pare kradu ko u bosni jebenoj!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi