Najveći talent La Masije koji je pobjegao u PSG: Svakom je san da zaigra sa Messijem, ali...
Simons je potpisao ugovor sa PSG-om na tri godine

Sretan je zbog svog poteza

Najveći talent La Masije koji je pobjegao u PSG: Svakom je san da zaigra sa Messijem, ali...

S. Pašalić

Barcelona je ovog ljeta doživjela veliki udarac.

Naime, najveći talent popularne akademije La Masije, Xavi Simons napustio je Katalonce i potpisao ugovor sa PSG-om do 2022. godine.

Ovaj 16-godišnjak je bio i strijelac za mladi tim PSG-a u utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida, a sada je u jednom intervjuu rekao kao je sretan što je napustio Barcelonu i prešao u PSG čak iako to znači da neće ispuniti svoj san i zaigrati sa Lionelom Messijem.

"Ako ste mladi, stvarno uživate. Barcelona je jako velika, ali to ne shvatate kad ste tako mladi", rekao je Simons.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Uvijek moraš biti sam svoj i ponašati se normalno. Mislim da sam to učinio. Vrlo sam smiren momak, ali to se mijenja kada sam na terenu. Tada postajem igrač s puno karaktera."

"Messi je, naravno, najbolji igrač na svijetu. Svi sanjaju o igranju s njim, ali ponekad moraš odabrati drugi način. Odlučio sam započeti novu avanturu i mislim da je to dobro za moj razvoj.", dodao je mladi igrač.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Ma nije zbog para. Od malih nogu je navijac PSG
7 1
kenomax
Tebi su, sine, pare u glavi ;)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi