Nakon 23 godine završena karijera Chelseajeve legende

Gudjohnsen se povukao

Nakon 23 godine završena karijera Chelseajeve legende

E. Škorić

Došlo je vrijeme da se s nogometom pozdravi još jedan od članova stare i slavne Chelseajeve generacije.

Eidur Gudjohnsen je nakon 23 godine odlučio završiti igračku karijeru. Islandska legenda, čovjek koji je nosio dres Chelseaja i Barcelone i daleko najuspješniji i najpoznatiji nogomteaš zemlje iz koje dolazi.

Tridesetosmogodišnjak je igrao na prošlom Evropskom prvenstvu, a sada je shvatio da je vrijeme da se povuče, iako se njegov Island i dalje bori za plasman na SP u Rusiji.

U karijeri je osvajao mnoge trofeje, uključujući Premier ligu (2), La Ligu i Ligu prvaka. Za Island je odigrao 88 mečeva, a karijeru je počeo u Valuru. Sa samo 16 godina je otišao u PSV, pa potom u Bolton, Chelsea, Barcelonu...

U dresu Chelseaja je ostavio najveći trag, igrao je 186 utakmica i postigao je 54 gola. Na kraće staze je bio član i Monaca, Tottenhama, Stokea, AEK-a, Fulhama, Club Brugglea, Shijazhuanga i Moldea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dobra vijest je da ima tri talentovana sina, pa bismo i u budućnosti mogli da uživamo u majstorijama plavokosih nogometaša.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi