Nakon 40 godina ponovo na stadionu, kao poklon pobjeda rezultatom 14:0!

Zahvala za podršku

Nakon 40 godina ponovo na stadionu, kao poklon pobjeda rezultatom 14:0!

A. Čaušević

Širom azijskog kontinenta danas su nastavljene kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. 

Najubjedljiviji trijumf ostvario je Iran koji je drugom kolu grupe C sa nevjerovatnih 14:0 pobijedio Kambodžu.

Ansarifard je četiri puta tresao mrežu, hat-trick je kompletirao Azmoun. Mohebi i Tarabi su dodali po dva gola. U strijelce su se još upisali Nourollahi, Taremi i Mohammadi.

Ovu utakmicu je obilježio i povratak žena na tribine kojim je već desetljećima bio zabranjen ulaz na fudbalske stadione u Iranu, tačnije od 1979. godine.

Nakon 40 godina ženska populacija je gledala reprezentaciju Irana, prethodnoh je 3.500 žena razgrabilo ulaznice za svoj sektor, a atmosfera na tribinama stadiona Azadi je bila sjajna.

Kao zahvalanica za podršku reprezentativci Irana su se damama odužili i više nego ubjedljivom pobjedom. 

Promo

Top Komentari

Celtic
Napreduju polako ali moramo shvatiti tek 1441. hidžretska godina, biće to još bolje, najgore što i kod nas neki žele da isti zakoni budu.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi