Nakon 58 godina: Roma dovodi pojačanje iz Lazija!?

Kontroverzan transfer u najavi

Nakon 58 godina: Roma dovodi pojačanje iz Lazija!?

Lazio i Roma su, bez sumnje, najljući rivali u italijanskoj Seriji A i zaista je teško nabrojati fudbalere koji su tokom karijere nastupali za oba kluba.

Još je teže sjetiti se kada se desio direktan transfer iz jednog u drugi klub. Posljednji takav zabilježen je prije tačno 58 godina, kada je Arne Benngt Selmosen prešao iz Lazija u Romu, a za oba kluba je nastupao po tri godine.

Ovog ljeta bi se mogao desiti još jedan šokantan transfer, jer su čelnici Rome opasno 'zagrizli' za mladog fudbalera njihovog najvećeg rivala.

U pitanju je Mustafa Sek, 20-godišnji Senegalac koji nastupa za drugi tim Lazija. Sek važi za vrlo talentovanog fudbalera koji je ponikao u čuvenoj La Masiji, a u Lazio je prije tri godine stigao za samo 200.000 eura.

Sek je fudbaler koji, ruku na srce, nije od prevelike važnosti Laziju, obzirom da je do sada nastupao za drugi tim ovog kluba, ali je ipak zanimljivo što je jedan ovakav transfer uopšte moguć.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sportski direktor Rome Walter Sabatini izjavio je da postoji šansa da se ovaj transfer realizuje u narednih nekoliko dana, a Sek bi sa Romom trebao potpisati trogodišnji ugovor.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti